Inspirandu-ma din doua retete (una din Secretele bucatariei si alta dintr-un nr mai vechi al revistei Ioana) am facut Quiche cu ceapa si sunca.
Aluat: 250 g faina, 125 g unt (am folosit margarina) si 4 linguri apa rece, sare.
Umplutura: 200 g sunca (am folosit bacon), 4 cepe potrivite, o cultie smantana (200 ml), 4 oua. (optional se poate si cascaval).
Intai am facut aluatul. Am topit putin margarina, am pus faina, sare (dupa gust), am framantat in timp ce am adaugat si cele 4 linguri de apa.
Rezulta un aluat sfaramicios care arata cam asa:

Am uns apoi o tava cu diametrul de 28 cm cu margarina si am tapetat-o cu faina (nu cred ca era necesar, aluatul continand grasime nu s-ar fi lipit, dar nu am vrut sa risc)
Am imbracat tava in aluat apasand cu mainile.
Apoi am pus tava in frigider. In revista spunea ca trebuie sa stea 1 ora
Apoi am pus tava in frigider. In revista spunea ca trebuie sa stea 1 ora

Am taiat sunca fasiute, ceapa pestisori
Mai intai am prajit putin sunca si apoi in grasimea pe care a lasat-o am calit foarte putin ceapa:


Am scos aluatul de la frigider, l-am intepat cu o furculita si l-am bagat la cuptor pentru 10 min (foc potrivit). Cat a stat aluatul la cuptor am batut spuma albusurile de la oua


Am scos aluatul de la frigider, l-am intepat cu o furculita si l-am bagat la cuptor pentru 10 min (foc potrivit). Cat a stat aluatul la cuptor am batut spuma albusurile de la oua
arata tare bine,si o voi presta.Thanks Otilia.Un weekend placut!
RăspundețiȘtergereMultumesc Paradis! Are un defect e prea putina!
RăspundețiȘtergereArata foarte bine si cu siguranta e si tare gustoasa! cred ca trebuie sa o incerc si eu.
RăspundețiȘtergere