marți, 17 februarie 2009

Focaccia cu 4 ierburi aromate



Reteta de baza este reteta de foccacia postata de Laura Sava.

Am pornit de la reteta Laurei si am mai adaugat in aluat o lingurita de oregano, o lingurita de busuioc, iar deasupra am pus cimbru si arpagic.


Ingrediente:
- 250 ml. apa calda
- 4 linguri de ulei de masline
- 1/2 lingura sare
- 500 g. faina
- 1 lingurita de zahar
- 25 g drojdie proaspata
- 1 ligurita de oregano
- 1 lingurita busuioc
- pentru pus deasupra:1 si 1/2 linguri de sare, cimbru, arpagic uscat, ulei de masline

Intr-un pahar am pus cam 100 ml apa calda, drojdia, 1 lingura de faina, 1 lingurita de zahar si le-am lasat sa creasca cam 15 min.

In masina de paine am pus restul de apa, uleiul, sarea. Apoi am pus faina si amestecul de drojdie.

Am pornit masina pe programul de aluat si am lasat-o sa-si faca treaba.
Cand a terminat, era mai, mai sa dea pe afara:



Am scos aluatul din masina si, pe masa infainata i-am dat forma tavii. L-am lasat sa mai creasca la loc caldut 1/2 ora, apoi am apasat cu degetul din loc in loc ca sa fac gropite, am presarat sarea, cimbrul, arpagicul si am turnat ulei de masline.



Am bagat-o in cuptorul preincalzit, am lasat focul pe treapta din mijloc cam 10 min, si apoi l-am dat pe minim 20 min.

A iesit o bunaciune aromata!



Categoric ma declar fana a aceste retete si a Laurei, de la care am invatat o multime !









5 comentarii:

  1. Delicioasa! Merita incercata..arata super!

    RăspundețiȘtergere
  2. pana la mine a ajuns mirosul! Foarte faina ti-a iesit!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie-mi spuneti? Sa vca spun eu ce miros era in casa cand am facut-o. Cred ca am innebunit tot blocu'!

    RăspundețiȘtergere
  4. M-ai innebunit si pe mine, eu deja ii simt si gustul... Arata foarte bine !

    RăspundețiȘtergere
  5. Atentie!!!! Creaza dependenta! De cand a postat Laura reteta pe Culinar.ro, am facut de "n" ori.

    RăspundețiȘtergere