luni, 16 februarie 2009

Brasovene

"Brasovenele" sunt de fapt clatite cu o umplutura de carne, facute apoi pane. Am mancat la un restaurant din oras, apoi m-am straduit sa "reconstitui reteta" si pot sa va spun ca au iesit delicioase.
Deci avem nevoie de clatite, carne tocata (pui sau porc), o ceapa mica, 2 catei de usturoi, pasta de rosii, busuioc sau alte ierburi (dupa preferinta), sare, piper.

Se caleste ceapa tocata si usturoiul in putin ulei, apoi se pune carnea si pasta de rosii, sare, piper. se calesc toate pe foc pana cand carnea e bine facuta.
Cu compozitia asta se umplu clatitele, se impacheteaza, se dau prin ou batut, apoi prin pesmet si se prajesc.





Se servesc calde, cu smantana deasupra.





















3 comentarii:

  1. Otilia, n-am mancat niciodata, cred ca sunt tare bune. Am sa le fac si eu !

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bune! Cred ca mege si cu altfel de umpluturi! M-am gandit sa le umplu cu cascaval ras, amestecat sau nu cu sunca si apoi facute pane! Daca incerci sa -mi spui si mie daca ti-au placut!

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, cred ca se pot face cu diverse umpluturi. Te tin la curent, merci !

    RăspundețiȘtergere