duminică, 8 februarie 2009

Foccacia cu ierburi aromate si rosii cherry

Este o reteta inspirata de reteta de foccacia postata de Laura Sava
Am pornit de la reteta Laurei si am mai adaugat in aluat o lingurita de oregano, o lingurita de busuioc, iar deasupra am pus rosii cherry.
Ingrediente:
- 250 ml. apa calda
- 4 linguri de ulei de masline
- 1/2 lingura sare
- 500 g. faina
- 1 lingurita de zahar
- 25 g drojdie proaspata
- 1 ligurita de oregano
- 1 lingurita busuioc
- pentru pus deasupra:1 si 1/2 linguri de sare, cimbru, ulei de masline, rosii cherry
Intr-un pahar am pus cam 100 ml apa calda, drojdia, 1 lingura de faina, 1 lingurita de zahar si le-am lasat sa creasca cam 15 min.
In masina de paine am pus restul de apa, uleiul, sarea. Apoi am pus faina si amestecul de drojdie.
Am pornit masina pe programul de aluat si am lasat-o sa-si faca treaba.
Cand a terminat, era mai, mai sa dea pe afara:

Am scos aluatul din masina si, pe masa infainata i-am dat forma tavii. L-am lasat sa mai creasca la loc caldut 1/2 ora, apoi am apasat cu degetul din loc in loc ca sa fac gropite, am presarat sarea, cimbrul si am turnat ulei de masline. Din loc in loc am pus rosii cherry.

In reteta originala, Laura spunea ca se coace cam 10 min la 230 grade si apoi 20 min la 190 grade. Aragazul meu nu are grade, asa ca am lasat focul pe treapta din mijloc cam 10 min, si apoi l-am dat pe minim 20 min.
A iesit un deliciu:





O felie pentru voi:








6 comentarii:

  1. Multumesc.Am servit-o.Apetisanta rau.yammyyy

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu cea mai mare placere! Chiar va fost super gustoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bun de tot, imi ploua in gura tare! Ce frumos arata cu rosiile, cu cimbrul si cu uleiul de masline!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ideea cu rosiile am furat-o de la Maya. schimba total aspectul, si nu mai spun cand mananci rosiile coapte suculente, mmmm

    RăspundețiȘtergere